header met logo
Over Soehnle

Industriële weegschalen van Soehnle kunnen tegen stootje

Opgericht in 1868 is Soehnle één van de oudste èn grootste weegschalenfabrikanten van Europa. De meeste mensen kennen Soehnle van de design badkamer- of keukenweegschaal thuis. Wat velen echter niet weten is dat Soehnle ook, al meer dan 120 jaar, gespecialiseerd is in robuuste, industriële platformweegschalen. Deze weegschalen zijn bestand tegen het ruwere gebruik in bedrijven, sommige zijn zelfs bestand tegen aanrijding door vork- heftrucks en forse overbelasting.
 

Vanuit Murrhardt de wereld in :
Terug naar begin

In Murrhardt, een klein plaatsje in het rijk van natuurschoon voorziene Schwäbische gebergte in zuid Duitsland, net boven Stuttgart, begon in 1868 het succes van de Soehnle weegschalen.
Soehnle (spreek uit: seunle, betekent eigenlijk : zoontje) heeft zich ontwikkeld tot een internationale onderneming met wereldfaam op basis van gedegen technische know how, grote ervaring en toegewijde medewerkers.

  Soehnle is een industriële gigant geworden en is inmiddels, met 200 miljoen geproduceerde weegschalen, marktleider op het gebied van elektronische platformweegschalen. Productiebedrijven van Soehnle staan in Duitsland, Zwitserland, Tsjechie, Spanje en China.
 

Een betrouwbare leverancier voor industrie, handel en "collega's"
Terug naar begin

  Aan professionele gebruikers biedt Soehnle een complete range weegschalen voor wegen en telwegen vanaf 200 gram tot 3000 kg. Bovendien worden de samenstellende onderdelen ook afzonderlijk als OEM componenten aan fabrikanten van weegwerktuigen geleverd: "Soehnle inside" komt vaak voor ! Door de onderlinge uitwisselbaarheid van de kant en klare componenten kan tegen een aanvaardbare prijs aan afwijkende wensen van afnemers worden voldaan.
 

Precies de juiste schaal
Terug naar begin
Soehnle heeft met zijn ongebruikelijke benadering van de marktbehoefte verschillende soorten weegschalen ontwikkeld die, door de verschillende uitgangspunten bij het ontwerpen ervan, aan sterk varierende vragen uit het bedrijfsleven kunnen voldoen.
Uitgangspunt was, en is nog steeds, dat niet altijd de nauwkeurigste weegschaal aan de vraag van de gebruiker zal voldoen, maar dat er ook behoefte bestaat aan een goedkopere lijn weegschalen, die dan wat minder nauwkeurig mogen zijn.

Voorts zijn er de modellen met de normale -ijkwetwaardige- nauwkeurigheid, die de hoge precisie van een laboratoriumweegschaal vertalen naar de wat minder zachtzinnige dagelijkse werkelijkheid van een producerend bedrijf.

En dan zijn er de weegschalen typen die het predikaat: "vrijwel onverwoestbaar" met ere

 

dragen en toch een hoge nauwkeurigheid bezitten. Hier hoeft de vorkheftrukchauffeur er niet benauwd van te worden als hij een keer de weegschaal flink "geraakt" heeft.

Door deze verschillende uitganspunten is er vrijwel altijd een keuze te maken waarbij de financiën kunnen worden aangepast aan de wensen op het gebied van nauwkeurigheid en omgevingsbestendigheid.

 

Kwaliteitscontrole: alleen het beste is goed genoeg
Terug naar begin

Volledig doorgevoerde kwaliteitscontrole vanaf de aanlevering van de ruwe basismaterialen tot en met het voltooide eindproduct levert ook zijn aandeel in het succes van Soehnle. In eigen beheer ontworpen en gebouwde productie robots staan onder voortdurende controle van de hoog opgeleide technische dienst. Moderne test- en afregelapparatuur en gecertificeerde gewichtsstandaarden worden gebruikt voor de kalibratie en justering van de geproduceerde weegschalen. Ondanks de hoge productie aantallen wordt iedere weegschaal afzonderlijk afgeregeld en gekalibreerd voor hij verzendklaar wordt gemaakt.

De kwaliteit en betrouwbaarheid van Soehnle weegschalen is vooral te danken aan langjarige ervaring en de grote mate van motivatie van de medewerkers binnen het concern. Met zijn eigen opleidingsschool garandeert het bedrijf zijn

 

eigen kwaliteit voor de toekomst en biedt het zijn medewerkers de mogelijkheid een carriere binnen het bedrijf op te bouwen.
 

Iedere dag 30 ton staal
Terug naar begin

Er gaat daadwerkelijk iedere werkdag 30.000 kg staal de Soehnle fabrieken in !
Die er dan als weegschaal aan de andere kant weer uitkomen. Met een tempo van 1 weegschaal per seconde ! Een ontzagwekkend aantal dat heel duidelijk de enorme omvang van het Soehnle concern toont.
Zo'n grote productie capaciteit kan alleen maar met een zeer hoge graad van automatisering bereikt worden. Soehnle heeft dan ook binnen de organisatie een, inmiddels zelfstandig werkende, eigen onderneming die gespecialiseerd is in het ontwerpen, bouwen en onderhouden van productierobots.
 

Vernieuwende oplossingen voor een veeleisende markt
Terug naar begin
De research and development afdelingen (één voor de industriële weegschalen en één voor de huishoud weegschalen) van Soehnle werken met hoog gekwalificeerde technici aan een voortdurende ontwikkeling van nieuwe technieken en de toepassing daarvan in bestaande en nieuw te ontwikkelen weegapparatuur. Regelmatige contacten met de Soehnle importeurs uit alle Europese landen, maar ook van ver daarbuiten, houdt de ontwikkelings medewerkers goed geïnformeerd over de wensen van de markt en biedt de bedrijfsleiding de gelegenheid de productontwikkeling te sturen in de richting van de marktbehoeften.  
 
SOEHNLE, synoniem voor modernste weegtechniek wereldwijd
Terug naar begin
  De naam Soehnle vertegenwoordigt meer dan 130 jaar ervaring in de fabrikage van weegschalen. Als grootste fabrikant van platformweegschalen is Soehnle vertegenwoordigd in meer dan 100 landen over de hele wereld. Soehnle is de enige Europese fabrikant die in eigen huis het ontwerpen, de ontwikkeling en de productie herbergt van de kleinste brievenweger tot de grootste platformweegschalen van vele tonnen. De producten van deze concentratie van creatieve en technische ervaring bepaalen nogal eens toekomstige ontwikkelingen voor de gehele weegwerktuigenindustrie.

 
X